Apelsīnu deserti Apelsīnu deserti
Šodien mēs jums gribam izstāstīt, kā var pagatavot ‘’ziemas desertus’’. Par ziemas desertiem tos var saukt tikai mūsu platuma grādos, jo šajā paša laikā... Apelsīnu deserti

Šodien mēs jums gribam izstāstīt, kā var pagatavot ‘’ziemas desertus’’. Par ziemas desertiem tos var saukt tikai mūsu platuma grādos, jo šajā paša laikā citas tautas, kuras dzīvo subtropu klimatiskajos laika apstākļos, tos var gatavot visu cauru gadu. Bet nav ko uztraukties, mūsu zeme ir dāsna un auglīga, un eksistē daudz veidu, kā var pagatavot garšīgus un veselīgus desertus.

Tagad atgriezīsimies pie citrusa desertiem. Mūsu tēma – apelsīnu deserti. Apskatīsim arī dažas receptes, kā labāk pagatavot desertus.

Neskatoties uz savu mazliet eksotisko garšu, apelsīnu desertus pagatavot ir vienkārši, nu bet to garšas izcilību varēsiet novērtēt paši. Ceru, ka paliksiet apmierināti!

 

Apelsīni mīklā.

  • Apelsīni – 4 gab.
  • Pūdercukurs – 1 glāze.
  • Milti – 1 glāze.
  • Olas – 5 gab.
  • Saldais krējums – 6 ēdamkarotes.
  • Sāls – pēc garšas.

Pagatavošana: notīrītu apelsīnu sadalām šķēlītēs. Gatavojam mīklu: rūpīgi sajaucam olas, miltus, saldo krējumu un sāli.

Apelsīna šķēlīti apviļājam pūdercukurā, tad miltu maisījumā un apcepam friterī.

Labu apetīti!

Turpinām desertu gatavošanu. Tagad:

 

Apelsīnu šķēlītes ar šokolādi.

  • Apelsīns – 1 gab.
  • Medus – 2 tējkarotes.
  • Sviests – 1 ēdamkarote.
  • Valrieksti – 0,5 glāzes.
  • Rūgtā šokolāde – 0,5 glāzes.
  • Smilšu cepumi (apaļie) – 200 gr.
  • Konjaks – 2 ēdamkarotes.
  • Saldais krējums 35% – 1 glāze.
  • Cukurs – 0,4 glāzes.

Pagatavošana: apelsīnu ar mizu samaļam gaļas maļamajā mašīnā vai sasmalcinām blenderī, sajaucam ar riekstiem un liekam uz lēnas uguns.

Pievienojam medu un vārām, visu laiku rūpīgi maisām, karsējam kamēr masa ir sacietējusi. Pievienojam konjaku, noņemam no uguns un atdzesējam.

Ūdens peldē izkausējam šokolādi un pievienojam tai sviestu.

Uz pergamenta papīra liekam cepumus. Uz katra cepuma liekam vienu pildījuma karoti, aplejam ar izkausēto šokolādi un atstājam uz 1 – 2 stundām, lai šokolāde sacietē.

Saputojam saldo krējumu ar cukuru. Liekam cepumus traukā, rotājam ar putukrējumu, apelsīna šķēlītēm un apberam ar rīvētu šokolādi.

Viss, apelsīnu deserts ir gatavs, varam pasniegt!

 

Apelsīnu kekss ar magonēm.

  • Pankūku milti – 250 gr.
  • Cepamais pulveris – 2 tējkarotes.
  • Sviests- 250 gr.
  • Cukurs – 220 gr.
  • Olas – 4 gab.
  • Piens – 3 ēdamkarotes.
  • Magones – 50 gr.
  • Sasmalcinātas mandeles – 50 gr.
  • 2 apelsīnu mīkstums.
  • Krējums – 5 ēdamkarotes.

Glazūrai:

  • Apelsīnu sula – 2 ēdamkarotes.
  • Mīkstais siers – 100 gr.
  • Siers Mascarpone – 100 gr.
  • Pūdercukurs – 3 ēdamkarotes.

Pagatavošana: sajaucam miltus, cepamo pulveri, sviestu, cukuru, olas, pakāpeniski pielejam pienu. Iejaucam magones (vēlams ar koka karoti), apelsīnu mīkstumus, mandeles un krējumu.

Iegūto masu pārlejam formā, kura ir sasmērēta ar sviestu apbērta ar rīvmaizi. Liekam cepties cepeškrāsnī aptuveni uz 1 stundu.

Gatavojam krēmu: apelsīnu sulu sajaucam ar mīksto sieru, pievienojam Mascarpone sieru un pūdercukuru. Visu rūpīgi sajaucam.

Ar šo krēmu smērējam keksu, apberam to ar magonēm un izrotājam ar apelsīna šķēlītēm un piparmētru lapiņām.

 

Apelsīnu želeja.

  • Apelšini – 2 gab.
  • Citrons – 1 gab.
  • Ūdens – 2,5 glāzes.
  • Želatīns – 2 ēdamkarotes.

 

Pagatavošana: aplejam želatīnu ar aukstu ūdeni un liekam to ūdens peldē.

Vārām cukura sīrupu, ielejam tajā želatīnu, karsējam bet neuzvārām un noceļam no uguns.

Uz smalkās rīves sarīvējam apelsīna mīkstumu un pievienojam sīrupam. Sīrupā ielejam apelsīnu un citrona sulas. Atdzesējam līdz istabas temperatūrai.

Izkāšam iegūto masu, lejam formā un liekam ledusskapī.

Pirms pasniegšanas, uz 1 minūti ieliekam formu karstā ūdenī un izgāžam želeju uz šķīvja.

Mēs esam iemācījušies pagatavot vienkāršus un garšīgus apelsīnu desertus. Esmu vairāk nekā pārliecināta, ka tie garšos gan jūsu draugiem, gan radiniekiem.