Svaigi spiesta apelsīnu sula: labums un kaitīgums. Svaigi spiesta apelsīnu sula: labums un kaitīgums.
Visā pasaulē apelsīnu sula tiek uzskatīta par vispopulārāko sulu. Šo sulu dzer no rītiem, gan tīrā veidā, gan lietojot kā sastāvdaļu, kādam no vitamīnu... Svaigi spiesta apelsīnu sula: labums un kaitīgums.

Visā pasaulē apelsīnu sula tiek uzskatīta par vispopulārāko sulu. Šo sulu dzer no rītiem, gan tīrā veidā, gan lietojot kā sastāvdaļu, kādam no vitamīnu kokteiļiem. Šīs sulas dzīvības spēks palīdz organismam pamosties, dāvā enerģiju, možumu, brīnišķīgu garastāvokli visai dienai. Bet, der atcerēties arī par drošības noteikumiem, lietojot svaigi spiestu apelsīnu sulu – labums un kaitīgums var būt atkarīgs no izdzertās sulas daudzuma un no kvalitātes. Un, ne jau visiem pēc kārtas šis dzēriens nes labumu.

Svaigu apelsīnu sula – dāvana no Ķīnas.

Mūsdienās puse no Eiropas dienvidiem, Āzija un Āfrika ir pārklātas ar apelsīnu audzēm. Un, ļoti maz cilvēku zina, ka šis unikālais auglis tika izaudzēts Ķīnā, pirms vairākiem gadu tūkstošiem. Tieši viņi, gudrie ķīnieši, pirmie izdomāja, kā no apelsīna iegūt sulu, bet eiropieši ar šo dzērienu iepazinās tikai 15. gadsimtā.

Tikai pēc tam, kad pastāvīgais tirdzniecības ceļš savienoja Indiju ar Eiropu, portugāļu ceļotāji atveda uz dzimteni apelsīnu kokus. Bet aziātu valstīs tie parādījās daudz ātrāk. Tie bija ne tikai baudas avots, bet arī zāles – Austrumos brīnišķīgi zināja, kāpēc šī sula ir veselīga un lietoja to daudzu iekšējo orgānu slimību ārstēšanai un pielietoja apdegumu un brūču gadījumos.

Mūsdienās, pateicoties laboratorijas izmeklējumiem, mēs zinām, ka glāze apelsīnu sulas satur diennakts vitamīnu devu, kuri ir nepieciešami cilvēka normālai eksistēšanai.

Dabīgā apelsīnu sula – aromātiskā dabas aptieka.

Ne jau par velti, apelsīnu sulu pasniedz brokastīs visbagātākajos un aristokrātiskajos namos – veselīgās apelsīnu sulas īpašības zinātnieki jau sen ir pierādījuši, tāpēc tās lietošana jau sen ir attaisnota. Bet saprāta robežās!

Jebkurā gadījumā nedrīkst jaukt pasterizēto sulu, kura ir pagatavota no koncentrāta, kurš ir bijis pakļauts termiskai apstrādei, ar sulu, kura ir tikko svaigi spiesta, kurā ir neticami liels bioloģiski aktīvo vielu daudzums. Apelsīnu sula no četriem apelsīniem ir spējīga apmierināt visas ģimenes vajadzību pēc C vitamīna, kurš ir galvenais palīgs organisma cīņā ar nogurumu, infekcijām.

Svaigi spiesta apelsīnu sula ir bagāta ar cinku, jodu, ftoru, kobaltu, fosforu, hloru, nātriju un kalciju. Bet, augstais dzelzs saturs sulā, ļauj to izmantot profilaksei cīņā ar anēmiju.

Apelsīnu sula – labums veselībai un skaistumam.

Šis brīnumainais dzēriens cīnās ar daudzām saslimšanām – paaugstinātu asinspiedienu, locītavu slimībām, fizisko un garīgo nervu izsīkumu. Palīdz mutes iekaisumu gadījumos.

Sistemātiski lietot apelsīnu sulu iesaka smēķētājiem, kuriem regulāri parādās problēmas ar asinsvadiem. “Mazā saule” ne tikai nostiprina kapilāru sienas, bet arī palīdz attīrīt organismu no nikotīna.

Mūsu senči zināja, ka brīnumainais dzēriens palīdzēja saglabāt ne tikai veselību, bet arī skaistumu. Pēc sulas spiešanas pāri paliek daudz izspaidu, kuras roka neceļas mest ārā. Un nevajag arī! Tas ir brīnišķīgs izejmateriāls vitamīnu maskām. Vajag visu sajaukt blenderī un pēc tam uzklāt uz 10 – 15 minūtēm uz attīrītas sejas ādas. Tāda maska palīdzēs tiem, kuriem ir pinnes.

Garša un kalorijas: apelsīnu sula tiem, kuri ir uz diētas.

Ir tāds pieņēmums, ka jebkurš auglis – tā ir diētiska barība. Daudzos gadījumos tas ir kļūdains pieņēmums, bet apelsīni der! Vai jūs zināt cik kaloriju ir apelsīnu sulā? Vismazāk, kā jebkurā citā – 100 ml dzēriena 43 kkcal.

Garšīgi un nekaitīgi: kā pareizi dzert apelsīnu sulu?

Uzreiz der atzīmēt, ka cilvēkiem, kuriem ir alerģija uz citrusaugiem, labāk ir no tāda dzēriena atturēties. Tas attiecas arī uz sievietēm ,kuras ir stāvoklī. Šajā gadījumā apelsīnu sulu nevar uzskatīt par vispiemērotāko dzērienu. Neskatoties uz noderīgo vielu lielo daudzumu, tā ir paliek stiprs alergēns, kurš ir spējīgs kādreiz nodarīt pāri vēl nedzimušā mazuļa veselībai. Ja sieviete tomēr ļoti vēlas iedzert apelsīnu sulu, tad to labāk ir atšķaidīt proporcijās 1:1. Sulu nedrīkst dzert uzreiz pēc ēšanas, jo tad tā zarnās sāks rūgt. Vislabākais ir laiks starp pirmajām un otrajām brokastīm, vai vismaz pusstundu pēc tējas krūzītes dzeršanas.